Ga naar hoofdinhoud

In het LUMC willen we vanaf begin 2021 het PPEP4All programma aanbieden aan onze SCCH-patiënten.

Wat is PPEP4All?

Het PPEP4All programma is een zelfmanagement programma voor mensen met een (chronische) ziekte ‘de patiënt’, en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger. Het vormt een aanvulling op de medische behandeling waarin er niet altijd voldoende tijd, ruimte en aandacht is voor de psychische en (psycho)sociale gevolgen van de ziekte op het dagelijkse leven. Dit educatieprogramma heeft tot doel om u te helpen de juiste balans te vinden tussen wat de ziekte van u als persoon vraagt en hoe u uw leven wil leiden. Met dit programma zal u management strategieën aanleren. Met het PPEP4ALL wordt u gestimuleerd om uw eigen grenzen te ontdekken; uw doelen te stellen, en waar nodig bij te stellen en of te verhelderen. Uitgangspunt is uw autonomie (‘zelfstandigheid’) te bevorderen.

Het PPEP4ALL heeft tot doel u die handvatten te bieden die u in staat stellen de psychische en psychosociale gevolgen, waar vrijwel iedere (chronisch) zieke nou eenmaal mee te maken krijgt, goed te managen en daardoor de kwaliteit van uw leven positief te beïnvloeden.

Bron & meer informatie: www.ppep4all.nl

PPEP4All voor SCCH-patiënten

Omdat SCCH een ziekte is die veel invloed heeft op het dagelijks leven, willen we het PPEP4All programma gaan aanbieden aan deze patiëntengroep. Het programma wordt geleid door de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk van het LUMC. Deze afdeling heeft al veel ervaring met het programma bij andere patiëntengroepen.

Wat houdt het programma in?

Het programma bestaat uit 8 online bijeenkomsten van elk 90 minuten. De bijeenkomsten vinden plaats om de 1.5 week. Er zijn aparte groepen voor patiënten en partners of mantelzorgers van patiënten, omdat de groepen soms een andere invalshoek voor een thema hebben. We beogen een deelnemersaantal van 10-15 per groep. Deelname is ook mogelijk zonder uw partner/mantelzorger, of de patiënt in kwestie.

Thema’s die in de bijeenkomsten aan bod komen zijn stress management, sociale ondersteuning, angst & depressie, gezondheidsbevordering en uitdagingen voor de zorggever (in de partner/mantelzorger groep). Naast deze thema’s is er nadrukkelijk ruimte voor het delen van het eigen verhaal en persoonlijke doelen.

Kosten

De kosten voor dit programma worden grotendeels gedekt door het LUMC. De enige uitgave die voor eigen rekening is, is € 23,00 voor het boek dat gebruikt wordt tijdens de sessies.

Interesse in deelname?

Heeft u interesse om deel te nemen, of heeft u vragen over het programma? Mail dan naar bot@lumc.nl. Kijk ook eens op www.ppep4all.nl.

We hopen begin 2021 te starten met het programma. Dit zal echter deels afhangen van de snelheid van aanmeldingen, gezien we graag met een complete groep willen beginnen.

Back To Top