Hier plaatsen we berichten over onderzoeken en resultaten die met SCCH te maken hebben en die mogelijk interessant zijn. Dat betekent echter niet dat we een analyse van dit nieuws hebben gemaakt. Daarvoor is het meestal nodig om diep in het onderzoek te duiken, en daar hebben wij de middelen niet voor.
Ben je geïnteresseerd in een bericht en wil je meer weten over de herkomst en de waarde ervan? Dan adviseren wij je om zelf verder op zoek te gaan.

Zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd!

Als je net te horen hebt gekregen dat je reuma hebt, als je al langer met de ziekte te maken hebt of als er veranderingen (zoals beginnen met werken, een nieuwe partner, of een kinderwens) in je leven plaatsvinden, kunnen er veel vragen naar voren komen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Hoe gaat dat met mijn werk?
  • Hoe reageert mijn omgeving en hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  • Als ik op vakantie ga met mijn gezin, kan ik dan alle dingen doen die ik voorheen ook kon?
  • Hoe deel ik de dag zo in, zodat ik toch alles kan doen wat ik graag wil?

Het is logisch als je het moeilijk vindt om grip te houden op je eigen leven. Tijdens de zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! leer je hoe je om kunt gaan met reuma.

Voor wie?

ReumaUitgedaagd! is er voor iedereen vanaf 16 jaar met een vorm van reuma. Het maakt niet uit of je net de diagnose hebt gekregen of dat je al jaren reuma hebt.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, ga dan naar www.reumauitgedaagd.nl. Hier vind je meer informatie over de inhoud van de training, data, locaties, de duur en de kosten. Via de website kun je je direct aanmelden. Je kunt ook contact opnemen met ReumaNederland:

Telefoon: 020 589 64 64
Mail: dgaadegtiuamuer@reumanederland.nl

Hoe ziet de inhoud van de training er uit?

Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Hoe communiceer ik met mijn omgeving, werk/studie en zorgverleners?
  • Hoe geef ik mijn grenzen aan?
  • Welke manieren bestaan er om met pijn, vermoeidheid, een dipje, relaties, intimiteit en (negatieve) emoties om te gaan?
  • Hoe kan ik beter ontspannen en bewegen?
  • Hoe kan ik persoonlijke doelen stellen en deze behalen?

Wie begeleidt de training?

Speciaal voor deze training zijn er trainers opgeleid die zelf ook een vorm van reuma hebben. Zij weten als geen ander wat het betekent om reuma een plaats in het dagelijks leven te geven. Tijdens de training zorgen zij voor een prettige en informele sfeer.

Uit welke vorm kan je kiezen?

Er zijn trainingen voor jongeren (16-25 jaar) en volwassenen (26 jaar en ouder), zowel online als op locatie te volgen. Jongeren kunnen kiezen tussen een weekendtraining of een online training. Voor volwassenen zijn er ook verschillende mogelijkheden. Naast de online training vinden er bijvoorbeeld trainingen overdag of ’s avonds plaats, door de week of in het weekend.

Ervaringen van andere deelnemers

Deelnemers van ReumaUitgedaagd! waarderen de training gemiddeld met een 8,5. Ze vinden de training praktisch en leren meer dan ze van tevoren hadden verwacht. Ook over de trainers zijn deelnemers positief: “Ze hebben kennis die ze goed over weten te brengen en herkennen de problemen waar de deelnemers ook tegen aan lopen.”

This is the main content area

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at odio lobortis, ultricies ipsum sed, laoreet erat. Vivamus sagittis justo eget pulvinar tristique. Cras consectetur a neque eu facilisis. Suspendisse mattis ornare porta. Etiam eget imperdiet metus. Donec auctor elit vel tristique ultricies. Mauris sed iaculis quam, eu tristique nulla.

Nulla vestibulum orci venenatis, porttitor purus at, consequat metus. Curabitur ipsum purus, venenatis a imperdiet eu, elementum id nisi. Sed aliquam, magna a dictum accumsan, neque libero blandit nunc, eu vestibulum ipsum lorem eget felis. Cras sagittis et lacus at convallis. Etiam congue accumsan posuere.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.