Ga naar hoofdinhoud

U had een afspraak voor een behandeling met bisfosfonaten in het ziekenhuis en u heeft gehoord dat dit infuus in de huidige (Corona) situatie niet door gaan.

Wat betekent dit voor u?

Dit is afhankelijk van de reden waarvoor het infuus werd gegeven.

Als het onderdeel was van een reeks kuren dan zal u het infuus waarschijnlijk niet meer inhalen omdat anders de infusen te dicht op elkaar komen. Als u de infusen kreeg voor onder andere pijn dan zal uw arts waarschijnlijk proberen het infuus zo snel mogelijk weer te plannen omdat het anders erg vervelend is dat u langer met pijnklachten moet lopen. De artsen zijn echter afhankelijk van het openstellen van de behandelafdelingen hiervoor. Merkt u dat u meer pijnklachten krijgt, neem dan contact met u behandelend arts op zodat gekeken kan worden naar de pijnmedicatie en de planning.

Als u de behandeling kreeg als onderdeel van een behandeling tegen hogere botactiviteit zonder pijn, dan is het goed om te weten dat het overslaan van 1 behandeling er niet voor zorgt dat de botafwijkingen doorgroeien, uw “infuusjaar” duurt alleen 3 maanden langer. Vaker dan 1 maal een infuus overslaan is natuurlijk niet de bedoeling dus kijk met uw arts naar alternatieven als deze situatie langer gaat duren.

Met vriendelijke groet,

dr. Natasha Appelman-Dijkstra, internist-endocrinoloog

Back To Top