Ga naar hoofdinhoud

Leer uzelf kennen

Ontwikkel de punten waar u sterk in bent. Vaak weten we precies waar we niet goed in zijn en zijn we gefocust op de minder sterke punten. We zijn van jongs af aan, toen we op school zaten, gewend harder te moeten werken aan de vakken waar we minder goed in waren. Het is logisch dat we bepaalde vaardigheden moesten leren, maar vergeet niet te kijken naar waar uw interesses liggen. Door met dingen bezig te zijn waar u goed in bent of waar u blij van wordt, krijgt u een goed gevoel over uzelf en gaat u positiever tegen de dingen aankijken. Het is prettiger om aan iets te werken waar u energie van krijgt en het maakt uw doel makkelijker te bereiken.

Neem uzelf serieus.

Als u iets wilt bereiken, kunt u het. Denk niet: ik probeer het maar, we zien wel of het lukt. Dan is de kans groot dat het niet gaat lukken. Als u echt wilt dat u ergens in slaagt, zeg dan tegen uzelf: “Ik kan het!” U handelt onbewust naar wat u denkt, een ‘selffulfilling prophecy’.

Wat wilt u bereiken?

Maak het concreet, simpel en realistisch. Maak voor uzelf duidelijk hoe uw doel er over vijf jaar uit moet zien. Wat zijn de redenen dat u dit wilt bereiken? Wat motiveert u om dit doel te bereiken? Wat zijn uw kortetermijndoelen, want over vijf jaar is nog ver. Maak het kleiner. Te grote voornemens of doelen werken niet motiverend. Creëer subdoelen om steeds iets verder te komen. U hebt dan vaker een succesmoment, waardoor u gemotiveerd en positief blijft.

Bedenk hoe

Waar moet u zich op focussen en welke activiteiten moet u ondernemen om dit voor elkaar te krijgen? Zijn er dingen die uw doel belemmeren? Misschien moet u iets nieuws leren of moet u bepaalde overtuigingen veranderen. Zie dat als een uitdaging om weer een stap dichter bij uw doel te komen. Zodra u een duidelijk plan hebt, ga ervoor, onderneem actie!

Zo blijft u gemotiveerd

Vraag uzelf af waarom u dit wilt bereiken of wilt ondernemen. Vraag uzelf af wat het doel van uw doel is. Waarom wilt u afvallen? Waarom wilt u meer gaan sporten? Waarom wilt u gezond eten? Wat leveren deze doelen u op? Ga voor uzelf na of datgene wat u wilt bereiken vanuit uzelf komt en of het echt bij u past. Het zou namelijk kunnen zijn dat uw gekozen doel iets is wat u graag zou willen zijn of zou willen kunnen, terwijl u diep in uw hart weet dat het niets voor u is om dat te gaan doen, of dat u er niet écht blij van wordt. Misschien speelt er een maatschappelijk belang bij of is de reden dat u dit wilt gebaseerd op iets anders van buitenaf. Luister daarbij naar uw gevoel en schakel invloeden van de buitenwereld uit bij het maken van uw doel. U moet het helemaal zelf, van binnenuit, willen bereiken.

Bron: https://roessinghmedinello.nl/creeer-de-juiste-mindset-en-ga-ervoor/

Back To Top